Nieuwsoverzicht

{caption}

Publieksprijs TaalHelden: op wie stem jij?

Elk jaar organiseert Stichting Lezen & Schrijven de uitreiking van de TaalHeldenprijzen. Op 24 januari 2019 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de prijzen voor de vijfde keer uit. Middels een brede publiekscampagne worden de verhalen van TaalHelden bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht gebracht. Ook kan er gestemd worden voor de TaalHelden Publieksprijs.

Lees verder
{caption}

Wim leerde op 52-jarige leeftijd lezen en schrijven: ‘Nu pas weet ik waar Rotterdam ligt’

Hij kende de windstreken niet, kon de kaart van Nederland niet lezen. Zoals hij zelf zegt in de talkshow KRAAK.: "Ik wist helemaal niets." Het was allemaal het gevolg van het feit dat Wim Sabel uit Den Bosch vanaf de tweede klas lagere school niet meer naar school ging. Als je niet kunt lezen en schrijven, kun je meteen ook een heleboel andere dingen niet. Op 52-jarige leeftijd bracht hij daar verandering in en ging hij weer naar school. Nu is hij in de race om taalheld van Nederland te worden.

Lees verder
{caption}

Letter voor letter opgewerkt tot Taalheld

Met horten en stoten las Jose Brunselaar uit Lienden jarenlang haar post. De computer was onbekend terrein, ze belde haar dochter vier keer per week om taalkundige raad. Nu kan ze na een jaar training vloeiend lezen en wil ze als Taalheld van Gelderland anderen inspireren.

Lees verder
{caption}

Opnames met TaalHelden: Groenmannen uit Friesland

In de provinciale steden worden opnames gemaakt met de TaalHelden. Zo ook met de Groenmannen uit Friesland. Medewerkers van de groenvoorziening van de gemeente Leeuwarden zijn genomineerd voor de prijs Nationale Taalhelden 2018. Zij volgen op eigen initiatief iedere donderdag taal- en rekenles

Lees verder
{caption}

Drie Flevolandse taalhelden genomineerd

Drie Flevolanders zijn genomineerd voor de TaalHeldenprijzen. Het gaat om Arzu Karadeniz en Onno Hastman uit Almere en Marina Wapperom uit Swifterbant. Zij zijn in drie verschillende categorie├źn genomineerd.

Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK