Overkoepelend thema

Het thema is Durf te dromen.

TaalHelden laten ons zien dat dromen realiteit kunnen worden. Ze zetten zich onvermoeibaar in voor een samenleving waarin niemand aan de kant staat. Met de TaalHeldenprijzen bedanken we mensen die zich op uitzonderlijke wijzen inspannen voor een geletterd Nederland. Door te werken aan eigen geletterdheid. Door anderen te helpen met lezen en schrijven. Of door verbindingen te leggen tussen bedrijven en organisaties voor een duurzaam beleid in de aanpak van laaggeletterdheid.

Uitreiking

De datum van de uitreiking is donderdag 24 januari 2019 en vindt plaats tussen 15.00 en 16.30 uur. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden zal op deze bijzondere dag de prijzen uitreiken.

De locatie is de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het adres is Korte Voorhout 3.

Opening

De uitreiking zal geopend worden door zangeres Ellen Ten Damme. Ze is bekend van nummers als 'Vegas' en 'Miss you'. Verder speelde ze in films als 'No trains, no planes'  en 'interview'. Tijdens de uitreiking zal ze vertellen over een samenleving waar niemand aan de kant staat en een lied zingen over dromen.

Ellen Ten Damme (foto: Danny Ellinger)
Ellen Ten Damme (foto: Danny Ellinger)
Ellen Ten Damme (foto: Danny Ellinger)
Ellen Ten Damme (foto: Danny Ellinger)
Kees Tol
Kees Tol

De presentator van het evenement is Kees Tol. Hij  is een Nederlandse tv-presentator, acteur en producer. Hij is bekend van onder andere Huizenjacht, Shownieuws en Dance, Dance, Dance. Kees Tol is begaan met het onderwerp laaggeletterdheid en wil zich graag inzetten voor een geletterd Nederland. Hij ligt goed bij de doelgroep  en heeft een positieve, grappige en enthousiaste manier van presenteren.

Ook worden er optredens verzorgd door onder andere René Karst en Carola Smit (van BZN). René Karst is bekend van zijn grote hits zoals "Soms zit het tegen, soms zit het mee" en “Supergavetijd”. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN. Het duo staat ook bekend om hun "Letter voor Letter" concert. Samen met Carola Smit zingt René Karst Hollandse tijdens dit concert hits en daarbij laten ze zien hoe leuk het is om met taal bezig te zijn.

René Karst en Carola Smit
René Karst en Carola Smit

Reismogelijkheden OV en lopend naar de Koninklijke Schouwburg

Met het OV pak je vanaf Den Haag Centraal tram 15 of 16 naar halte 'Korte Voorhout'. Vanaf daar is het een minuut lopen.

Als je lopend bent, moet je vanaf Den Haag centraal nog ca. 5 minuten lopen. De route is als volgt:

- Loop naar het noordwesten
- Sla linksaf richting het Kon. Julianaplein
- Neem het voetgangersviaduct
- Neem de trap
- Sla linksaf naar het Kon. Julianaplein
- Sla rechtsaf naar de Rijnstraat
- Sla rechtsaf naar de Bezuidenhoutseweg
- Sla linksaf naar de Laan van Reagan en Gorbatsjov
- Sla linksaf om op de Laan van Reagan en Gorbatsjov te blijven
- Sla linksaf naar de Korte Voorhout en je bent er.

Parkeermogelijkheden bij de Koninklijke Schouwburg

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de garages Museumkwartier, Plein en Malieveld.

Parkeergarage Museumkwartier bevindt zich op één minuut lopen van de Koninklijke Schouwburg.

Adres: Korte Voorhout 2P.

€ 1,90 per 30 minuten, vast parkeertarief.

Pleingarage is 5 minuten lopen naar de Koninklijke Schouwburg

Adres: Plein 25.

€3,75 vast uurtarief

Parking Malieveld 10 minuten lopen naar de Koninklijke Schouwburg

Adres: Koningskade 1b.

€2,50 per 55 minuten

Genodigden

TaalHelden, Taalambassadeurs en partners zijn uitgenodigd. Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je er wel bij zijn? Stuur dan een e-mail naar taalhelden@lezenenschrijven.nl.

Wil je erbij zijn? We verloten enkele VIP kaarten voor de uitreiking onder stemmers. Stem op jouw favoriete TaalHeld en wie weet ontmoet je hem / haar op 24 januari.

Heb je een vraag over de uitreiking van de TaalHeldenprijzen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar taalhelden@lezenenschrijven.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK