Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Stichting Lezen & Schrijven verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Stichting Lezen & Schrijven, neem dan gerust contact op!

taalhelden@lezenenschrijven.nl | Parkstraat 105 | 2514 JH | Den Haag

Doelgegevens
Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Stichting Lezen & Schrijven. Deze worden hieronder toegelicht.

1. Het verzamelen van genomineerden voor de Taalheldenprijs 2018
Stichting Lezen & Schrijven verzamelt in verband met de jaarlijkse campagne TaalHelden gegevens van personen die een nominatie indienen, en gegevens van personen die genomineerd worden. Omdat er ook Provinciale TaalHeldenprijzen worden uitgereikt, verzamelen we ook gegevens over woonplaats en provincie. De motivatie is belangrijk, omdat we aan de hand daarvan een selectie zullen maken van genomineerden.

We vragen een foto van de genomineerde. Dat is geen verplicht veld bij nomineren. Wanneer een foto wordt ge-upload gebruiken we die foto op deze website wanneer we de nominaties bekendmaken (hiervoor vragen we tegen die tijd toestemming aan de genomineerde).

2. Het versturen van nieuwsbrieven
Stichting Lezen & Schrijven stuurt via e-mail updates over de TaalHeldenprijs. Deze updates zijn gericht op kennisdeling rondom de campagne. Je voornaam en e- mailadres worden verzameld via het aanmeldformulier op de website van TaalHelden.

3. Analytics
De website van Stichting Lezen & Schrijven verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website-bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming.

Ontvangers

1. Mailchimp
De algemene nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

2. Webbouwer
De website en back-ups van de website worden gehost bij de webbouwer. Gegevens die jij achterlaat op de website van Stichting Lezen & Schrijven zijn tijdelijk op de servers van de webbouwer opgeslagen.

Opslagperiode
Jouw gegevens worden bewaard door Stichting Lezen & Schrijven, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

1. Aanmelden genomineerden
Op het moment dat je een persoon/samenwerkingsverband nomineert, wordt een aantal gegevens gevraagd:

  • je naam, e-mailadres en telefoonnummer Deze persoonsgegevens worden gebruikt om eventueel contact op te nemen voor een toelichting op je motivatie, en je via nieuwsbrieven op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de TaalHeldenprijs. Je kunt je hiervoor op elk gewenst moment uitschrijven.
  • de naam, e-mailadres en telefoonnummer* en foto* van de genomineerde Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om mogelijk contact op te nemen met de genomineerde tijdens de nominatieperiode. De gegevens stromen niet door naar derden. De bovenstaande velden met een (*) zijn niet verplicht. De foto kunnen we eventueel gebruiken tijdens de publiekscampagne om een profiel te maken van de genomineerde. Voor gebruik hiervan vragen we tegen die tijd akkoord bij genomineerde.

Deze gegevens worden in februari 2019 verwijderd, na de uitreiking van de TaalHeldenprijs op 24 januari 2019.

2. Het versturen van nieuwsbrieven
Jouw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kunt je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de nieuwsbrieven of door een mail te sturen naar taalhelden@lezenenschrijven.nl.

3. Analytics
De gegevens die Analytics op de website verzameld, zijn anoniem en dus niet verbonden aan jouw naam of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Beveiliging
Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Stichting Lezen & Schrijven of door eerdergenoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord. Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL-certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Stichting Lezen & Schrijven privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url. Met de webbouwer en Mailchimp hebben wij afspraken gemaakt om vertrouwelijke en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te waarborgen. Deze afspraken worden contractueel vastgelegd in zogeheten “verwerkersovereenkomsten”.

Jouw rechten

1. Recht op inzage
Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Stichting Lezen & Schrijven vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Stichting Lezen & Schrijven. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

2. Recht op rectificatie
Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Stichting Lezen & Schrijven. Je gegevens omtrent de nieuwsbrief kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

3. Recht op wissen van gegevens
Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Stichting Lezen & Schrijven vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

4. Recht op het indienen van een klacht
Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Stichting Lezen & Schrijven niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan viadeze link.

Plichten
Stichting Lezen & Schrijven gebruikt persoonsgegevens voor het contacten met de aanmelders van nominaties. Deze gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens om contact te hebben over de aangemelde nominatie. Stichting Lezen & Schrijven behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Stichting Lezen & Schrijven dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Stichting Lezen & Schrijven te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Cookies
Bij het bezoek aan onze website plaatsen we cookies. Onze websites werken het best als je de cookies accepteert. Cookies helpen ons om het gebruik van een website te analyseren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de website te verbeteren, zodat deze optimaal functioneert voor zoveel mogelijk bezoekers. We maken gebruik van enkele soorten cookies. Analytische cookies, zoals die van Google, helpen ons bij de analyse van het gebruik van de website: welke pagina’s zijn bezocht, via welke route wordt de site bereikt, wat is de duur van een bezoek enzovoorts. Met marketing cookies (ook tracking cookies genoemd) kan een bezoeker op verschillende websites worden gevolgd en kan zijn interesse worden bepaald. Daardoor kunnen gericht advertenties en banners worden aangeboden en kan worden gemeten hoe vaak dit effectief is. Met social cookies wordt geregistreerd hoe en hoe vaak de informatie van een site wordt gedeeld op social media. Deze cookies verzamelen ook gegevens over je gedrag op internet waarop we zouden kunnen inspelen met bijvoorbeeld advertenties. Elke bezoeker aan de website krijgt de vraag welke soorten cookies al dan niet geaccepteerd worden.

Cookies verwijderen of uitschakelen
Via het instellingen-menu van de browser kun je zelf instellen of je cookies accepteert en kun je bestaande cookies uit je systeem verwijderen. Een eenvoudige zoekopdracht bij Google geeft informatie over hoe dit te doen.

Hoe lang blijven cookies bewaard?
De meeste cookies die via een website van de Stichting Lezen & Schrijven worden geplaatst, verdwijnen als je de browser sluit. Sommige cookies blijven langer bewaard, enkele dagen tot enkele jaren. We raden je aan via het instellingen-menu van je browser regelmatig alle cookies te verwijderen (sneltoets: Ctrl+Shift+Delete).

Links
Op onze websites kunnen links staan naar websites die niet bij Stichting Lezen & Schrijven horen. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen voor de wijze waarop deze externe partijen omgaan met persoonsgegevens. Wij adviseren je bij vragen of twijfel het privacy-beleid van deze partijen te raadplegen.

Overige bepalingen
Alle medewerkers van Stichting Lezen & Schrijven die toegang hebben tot persoonsgegevens, hebben geheimhoudingsplicht. Dit geldt ook voor externe medewerkers die namens ons werken. Op handhaving wordt strikt toegezien, omdat je te allen tijde moet kunnen rekenen op vertrouwelijke behandeling van je gegevens. De geheimhoudingsplicht geldt niet als wettelijk voorschriften anders bepalen. Wij zijn verplicht ieder data-lek te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij houden ons aan die meldplicht. Betrokkenen worden geïnformeerd als dat in het kader van deze meldplicht aan de orde is. Stichting Lezen & Schrijven kan deze privacyverklaring wijzigen zonder hiervan nadere aankondiging te doen. We adviseren daarom, wanneer het voor jou van belang is, deze privacyverklaring en de datering ervan regelmatig te controleren.

Deze verklaring is het laatst gewijzigd op 6 juni 2018.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

taalhelden@lezenenschrijven.nl | Parkstraat 105 | 2514 JH | Den Haag

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK