Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Eric van Oosterhout

Emmen, Drenthe

Burgemeester Gemeente Emmen

Eric is niet zomaar een burgemeester, maar één die opkomt voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven. Als burgemeester van Emmen wil hij dat de gemeente zelf ook begrijpelijk communiceert. Zo wil hij dat brieven en de website van de gemeente door elke inwoner kunnen worden begrepen. Eric vraagt zich altijd af: begrijpt iemand die niet goed kan lezen en schrijven dit ook? 

Voor en niet tegen 
In 2013 richtte Eric het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe op. Niet om tégen laaggeletterdheid in Drenthe te strijden, maar om juist op te komen vóór een geletterd Drenthe. Als voorzitter van dit Bondgenootschap ondertekende hij eind 2015 het eerste Taalakkoord. Met het Taalakkoord kunnen gemeenten zelf laaggeletterdheid binnen hun gemeente aanpakken en hoeven ze daarvoor niet te wachten op beslissingen van de landelijke overheid.     

‘Het gaat niet om mij’
Mensen uit Emmen en de provincie Drenthe zijn trots op het enthousiasme en de strijdlust van Eric. Hij zorgt ervoor dat mensen in beweging komen en hij is er altijd als mensen hem nodig hebben, zegt ook het Alfa-College. Als ROC werkt het Alfa-College veel samen met Eric in het Bondgenootschap voor een geletterd Drenthe. Het Bondgenootschap bestaat dit jaar 5 jaar. Het ROC vindt het daarom de hoogste tijd dat Eric als een van de TaalHelden in het zonnetje wordt gezet.  

Dat Eric al de Provinciale TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven in ontvangst mocht nemen, had hij niet zien aankomen. ‘Het gaat niet om mij’, zei hij tegen de Asser Courant. Hij grijpt de nominatie van de nationale TaalHeldenprijzen graag aan om ook landelijk over zijn Bondgenootschap te vertellen. 

‘We hebben in Eric een burgemeester en voorzitter die er altijd is om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken.’

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK