Terug
{caption}
Taalbegeleider

Mieke Moen en Christa van den Heerik-Weidt

Purmerend , Noord-Holland

Logopediepraktijk ISTO

Mieke en Christa helpen kinderen met taal bij ISTO Logopediepraktijk in Purmerend. In de logopediepraktijk worden kinderen al door de logopedist geholpen met het verbeteren van hun taalvaardigheden.

Kinderen worden niet vergeten
Kinderen die daarna nog extra ondersteuning nodig hebben, worden door taalvrijwilligers Mieke en Christa met taalles ondersteund. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen die Nederlands niet als moedertaal hebben. Omdat hun ouders vaak ook zelf moeite hebben met de taal, geven Mieke en Christa deze kinderen extra aandacht. Zodat ze op school, thuis of op het werk ook geen achterstand oplopen. Mieke heeft een achtergrond als juf en heeft als doel dat de cursist de Nederlandse taal goed beheerst en dat hij of zij ook plezier beleeft aan het lezen van boeken. Met de respectabele leeftijd van 81 jaar staat ze nog volop in het leven. Je ziet haar fietsen naar ISTO, weer of geen weer en altijd met een lach. Mieke is een zeer ondernemende dame en haalt veel plezier uit de begeleiding en het kunnen bijdragen aan de resultaten van de cursisten. 

Logopedisten belangrijke rol
Logopedisten kunnen een belangrijke rol spelen in het aanpakken van laaggeletterdheid. Ze kunnen laaggeletterdheid bij kinderen, maar ook bij hun ouders, herkennen. Laaggeletterdheid kan verschillende oorzaken hebben, die logopedisten door hun kennis van taal weten te herkennen. Een juiste oplossing, zoals een doorverwijzing naar een taalles, kan door de logopedist worden gevonden.

‘Christa en Mieke zijn echte TaalHelden, omdat zij mensen helpen die extra taalondersteuning nodig hebben.’

Extra taalondersteuning
Jasmina Apostolovic is praktijkhouder van ISTO Logopediepraktijk en nomineerde Mieke en Christa als TaalHelden voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen & Schrijven. Jasmina: ‘Christa en Mieke zijn echte TaalHelden, omdat zij mensen helpen die extra taalondersteuning nodig hebben.’

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK