Terug
{caption}
Bruggenbouwer

Robert Doyen

Maastricht, Limburg

ROC Leeuwenborgh

Robert geeft al zijn hele leven les aan volwassenen. Als kind wist Robert al dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Hij wilde iets aan deze ongelijkheid doen. Robert begon daarom als taaldocent, maar inmiddels is hij opleidingsmanager bij ROC Leeuwenborgh. Robert weet als opleidingsmanager nieuwe werknemers te inspireren. Mensen voelen zijn enthousiasme voor onderwijs aan volwassenen.

Scheurkalender    
Ook zorgt Robert ervoor dat laaggeletterden elk jaar iets uitbrengen, bijvoorbeeld een receptenboekje of een krant. Vorig jaar was dat een scheurkalender. Bekende Limburgers, zoals burgemeesters en auteurs, schreven hiervoor ‘Elfjes’, gedichten van 11 woorden. Taalcursisten deden het grotendeel van het werk en schreven talloze Elfjes. Voor elke dag een gedicht, zo was de gedachte. De scheurkalender werd bij een uitgever gedrukt en lag daarna in de boekhandel te koop.

Met deze publicaties helpt Robert niet alleen laaggeletterden met het oefenen van vaardigheden als lezen en schrijven, maar maakt hij het onderwerp ook op een heel toegankelijke manier bespreekbaar bij een grote groep mensen.

Coalitie
Robert startte daarnaast een Coalitie Laaggeletterdheid in Maastricht-Heuvelland en in Sittard-Westelijke Mijnstreek. Binnen de coalitie werken verschillende organisaties en mensen samen om laaggeletterdheid aan te pakken.

‘Robert zijn deur staat altijd open. Hij maakt tijd vrij voor anderen en luistert naar mensen.’

Deur altijd open
Zijn collega’s Judith Wolfs en Daphne Erven gaven Robert op voor de TaalHeldenprijs van Stichting Lezen en Schrijven en nomineerden hem als TaalHeld. Judith en Daphne: ‘Robert is een bevlogen en een daadkrachtige man. Zijn deur staat altijd open. Iedereen mag bij hem naar binnen lopen. Hij maakt altijd tijd vrij voor anderen en luistert naar mensen. Robert doet er alles aan om laaggeletterden te bereiken en laaggeletterdheid aan te pakken.’

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen.

Klik hier voor meer informatie over onze cookies OK